Dažas neparastas receptes no interneta krājumiem

[ A+ ] /[ A- ]

Pikanta piedeva gaļas ēdieniem

1kg jāņogu, 0,5 kg cukura, ½ gl 5% etiķa, 1 ēdamkarote kanēļa, 1vidēja galviņa ķiploka, 1 tējkarote piparu, 1 deserta karote sāls.

Visu sablenderē un pilda burciņās, glabā ledusskapī.

 

Kabaču ievārījums

1,5 kg kabaču, 1 apelsīns ar mizu, 0,5 kg cukura.

Visu samaļ gaļas mašīnā, pievieno cukuru un vāra. Tie, kas šo recepti izmēģinājuši, teic, ka sanāk gards ievārījums ar eksotisku smaržu un garšu.

 

No pāraugušiem gurķiem

5 kg gurķu, 100 gr ķiploku, 2 burciņas tomātu mērces, ½ glāze 9% etiķa, 1 glāze cukura, 3 ēdamkarotes sāls, 1 glāze eļļas.

Gurķus nomizo, sagriež gabaliņos, bet ne pārāk mazos. Saber katlā, pievieno pārējās sastāvdaļas un ļauj stundu ievilkties. Tad 15 minūtes vāra. Pilda burkās un aizvāko.