Pikantais vistas cepetis

[ A+ ] /[ A- ]

Ogrēniete Tatjana, kura ir cītīga «OVV» lasītāja un mūsu avīzē vispirms vienmēr meklē tieši receptes, bija tik laipna un atklāja mums vienu samērā vienkāršu vistas cepeša pagatavošanas metodi, ko pati aizguvusi no savas draudzenes.

Nepieciešams: svaigs vistas kautķermenis, sīpols, ķiploks, sojas mērce, melnie pipari un majonēze, skābais krējums vai kefīrs.

Vistas kautķermeni noskalo un pārgriež, lai ir plakans. Smalki sakapā vienu vidēja lieluma sīpolu un vienu ķiploku. Sakapātajiem dārzeņiem pieber smalki samaltus melnos piparus un pielej puskrūzīti vieglās (light) tumšās sojas mērces. Ar šo maisījumu vistu ierīvē no abām pusēm. Pēc tam vista uz 30 minūtēm jāieliek ledusskapī. Pēc izņemšanas atkārto procedūru ar ierīvēšanu, izmantojot to pašu maisījumu, un vēl uz pusstundu gaļu ievieto ledusskapī. Pirms likšanas cepeškrāsnī vista jāapsmērē ar majonēzi, skābo krējumu vai kefīru. Jācep 180o temperatūrā apmēram stundu. Ja izmanto elektrisko cepeškrāsni, jāieslēdz režīms, kas nodrošina cepšanu gan no augšas, gan no apakšas.

Ritvars Raits