Putraimu maize

[ A+ ] /[ A- ]

0,5 l ūdens, kafijas tasīte miežu putraimu, glāze piena, puspaciņa rauga, 300 līdz 400 g kviešu miltu, sāls, cukurs, sviests.

Ūdenī izvāra miežu putraimus. Vārot tiem pieber šķipsniņu sāls un cukura. Kad putraimi mīksti, izlej lielā bļodā, pielej pienu (ja putraimi tikko izvārīti un silti, tas var būt auksts). Klāt piejauc raugu un iemīca kviešu miltus. Mīklu liek raudzēties. Kad tā gatava, veido kukulīšus, liek uz pannas un cep plītī.

Kad tie gatavi, virsu pārsmērē ar sviestu, lai mīkstāka garoziņa. Šī maizīte nav tāda kā karaša, tai ir pavisam cita garša.

(no Cēsu puses laikraksta «Druva»)