Vasarīgi un vienkārši pagatavojami kārumi

[ A+ ] /[ A- ]

Zemeņu gardums

3 paciņas «Selgas» cepumu, skābena želeja, 300 līdz 400 g saldā krējuma, zemeņu jogurts, zemenes, mandeles, šokolādes skaidiņas.

Tortes formā ieklāj foliju, kārtiņu sablenderētu «Selgas» cepumu, tad uzlej skābeno želeju. Nākamajās kārtās – saputots saldais krējums, pēc tam gabaliņos sagrieztas zemenes, atkal cepumi, tad seko jogurta kārta, atkal zemenes, cepumi un saldā krējuma kārta. Dekorējam ar cepumu drumstalām, sasmalcinātām mandelēm, šokolādi un zemenēm. Mazliet pacietieties, jo tortei jāļauj ievilkties! Tad atveram formu, un darbiņš darīts! Ticiet – ļoti garda! Vēl viens pluss – šajā karstumā iztiekam bez cepšanas cepeškrāsnī!

Ātrā kūka ar rabarberiem un zemenēm

4 olas, 100 g pūdercukura, 100 g miltu, šķipsniņa sāls.

Formā izklāj nomizotus un mazos gabaliņos sagrieztus rabarberus, tos apber ar cukuru. Pārlej ar sagatavoto mīklu (es olu baltumus un dzeltenumus kuļu atsevišķi, bet var arī kopā, pievieno atlikušo pūdercukuru un šķipsniņu sāls, pašās beigās – miltus). Liek krāsnī cepties. Kad kūka gatava, to uz galda novieto ar rabarberiem uz augšu. Uzklāj gabaliņos sagrieztas zemenes, var pasniegt ar saputotu saldo krējumu, skābo krējumu vai saldējumu.

Vienkārša, ekonomiska, viegla, vasarīga kūka bez lieka taukuma. Ja vēlaties pufīgāku, mīklai var pievienot šķipsniņu sodas vai cepamā pulvera.

Var variēt, piemēram, kombinēt zemenes ar banāniem, vai arī rabarberu vietā izmantot ābolus, bet zemenes aizstāt ar kādām citām ogām – avenēm, mellenēm utt.