Zaķis «kažokā»

[ A+ ] /[ A- ]

 

2 lieli šampinjoni vai citas sēnes, 1 sīpols, 400 g kotlešu mīklas, mazliet siera, kārtainā mīkla, ola, sviests cepšanai.

 

Smalki sagriež šampinjonu un sīpolu, apcep visu sviestā un noliek malā, lai drusku padziest.

Sataisa kotlešu mīklu, kuru izklāj uz dēlīša (pirms tam iesaku dēlīti mazliet samitrināt, lai malto gaļu pēc tam var vieglāk dabūt nost). Kotlešu mīklai uzber rīvētu sieru. Izveido maltās gaļas kukulīti.

Uz cepešplāts izklāj kārtaino mīklu, apsmērē ar sakultu olu (mīklu pērku gatavu ar visu cepamo papīru). Uz mīklas izklāj apceptos šampinjonus. Liek virsū maltās gaļas kukulīti. Visu satin mīklā, aiztaisa galus, lieko mīklu nogriež nost. Rotā ar nogrieztas mīklas strēmelītēm, apsmērē ar sakultu olu. Cep uzsildītā cepškrāsnī tik grādos, cik norādīts uz kārtainās mīklas iepakojuma. Griež kā maizes šķēles, pasniedz kopā ar salātiem.