Cepts ķirbis – vienkārši un garšīgi

[ A+ ] /[ A- ]

Ķirbim par labu runā, pirmkārt, tas, ka ķirbis nav no dārgajiem produktiem, un, otrkārt, arī tas, ka, pasniedzot galdā ceptu ķirbi, itin labi var iztikt arī bez gaļas.

1) 1 kg ķirbja, sāls, 1 ola, kviešu milti, augu eļļa.

Nomizotu ķirbi sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs, pārkaisa ar sāli un ļauj vienu stundu piesātināties. Pēc tam šķēles apviļā sakultā olā, kviešu miltos un eļļā cep brūnas. Pasniedz ar kartupeļiem un sēņu vai speķa mērci.

2) 1 kg ķirbja, sāls, citronskābe, 1 ola, 2,5 ēdamkarotes rīvmaizes, kviešu milti, 60 g sviesta.

Notīrītu ķirbi sagriež 0,5 cm biežās šķēlēs, pārkaisa ar sāli, pārslaka ar citronskābes šķīdumu un patur 10 līdz 15 minūtes. Pēc tam ķirbja šķēlītes iemērc sakultā olā, apviļā rīvmaizē, kas sajaukta ar miltiem, liek uz pannas sakarsētā sviestā. Cep no abām pusēm, līdz ķirbis mīksts un brūns. Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu.

(no žurnāla «Mans Īpašums»)