Kā bez saldēšanas uzglabāt svaigas dilles

[ A+ ] /[ A- ]

Recepte

Kā bez saldēšanas uzglabāt svaigas dilles

Agate Gavare

Dilles ir plaši izmantots garšaugs, kas piedevām palīdz dziedināt daudzas veselības likstas – bezmiegu, meteorismu, hipertensiju, gastrītu, cistītu un dažādas nieru saslimšanas. Tās mazina pat galvassāpes un uzlabo vielmaiņu.

Šo iemeslu dēļ mājsaimnieces vienmēr centušās novāktās dilles pēc iespējas ilgāk saglabāt svaigas, lielākoties izmantojot saldēšanas metodi. Tomēr, kā izrādās, ir arī kāds cits efektīvs paņēmiens, kas ļauj dilles uzglabāt līdz pat vairākiem mēnešiem, tās nesaldējot.

Dilles nomazgājiet un ļaujiet tām apžūt. Tās nedrīkst būt mitras. Rūpīgi strerilizējiet traukus (burkas), kuros dilles uzglabāsiet. Viss ir pavisam vienkārši – atdaliet resnos kātus un lieciet dilles burkās. Burciņas ar dillēm ievietojiet ledusskapī, kur tās droši varēsit uzglabāt 2 – 3 mēnešus, ieteic www.edamkopa.lv.

Mūsu platuma grādos dilles ir viens no populārākajiem garšaugiem ne tikai to ārstniecisko īpašību dēļ, bet arī pateicoties garšai un aromātam. Dilles ir perfekts garšaugs mājputnu, cūkgaļas un dārzeņu ēdieniem.

Laikrakstu “Ogres Vēstis Visiem” pērciet preses tirdzniecības vietās vai abonējiet!

Pasūtot “OVV” kopā ar “Laimīgo Programmu” – izdevīgāk