Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā darbinieki ir sagatavojuši bukletu, kas ļauj ielūkoties citu Eiropas Savienības valstu ēdienu krāšņajā pasaulē, piedāvājot tos izmēģināt savās virtuvēs.
Šoreiz – Beļģijā iecienītā «Vaterzoi vista». Recepte nāk no Beļģijas pilsētas Gentes. Nosaukums radies no flāmu vārda zooien, kas nozīmē «vārīties». Uzskata, ka šādi pagatavota vista bijis Gentē dzimušā Svētā Romas imperatora Kārļa V mīļākais ēdiens.
Nepieciešams: divas ēdamkarotes sviesta; divi kubiciņos sagriezti burkāni; divi ripiņās sagriezti puravi; divi kubiciņos sagriezti kartupeļi; sāls un baltie pipari; 1,2 litri vistas gaļas buljona; divas kaltētas lauru lapas vai viena svaiga; četri pētersīļa zariņi + saujiņa sakapātu dekorēšanai; četri timiāna zariņi; četras kubiciņos vai šķēlēs sagrieztas vistas filejas; 150 mililitri saldā krējuma; viens olas dzeltenums un bagete pasniegšanai.
Pagatavošana: 1.Uz vidējas liesmas dziļā kastrolī apcep dārzeņus. Pievieno sāli un baltos piparus. 2. Lauru lapu, pētersīļus un timiāna zariņus sasien buntītē ar izturīgu diegu un kopā ar buljonu pievieno dārzeņiem. 3. Katlam uzliek vāku un uzvāra. Pievieno vistu, nogriež liesmu mazāku un vāra septiņas līdz desmit minūtes. 4. Tikmēr saldo krējumu sakuļ ar olas dzeltenumu. Ar kausiņu pamazām pievieno zupas buljonu, lai lēnām paceltu krējuma temperatūru, neizcepot olu. Kad krējuma un olas maisījums sāk kūpēt, tad to visu pievieno zupai un divas līdz trīs minūtes nemitīgi maisa, lai zupa sabiezētu. Pievieno sakapātos pētersīļus, sāli un piparus pēc garšas. 5. Zupu pasniedz ar svaigu bagetes maizīti.