Puķkāpostu sacepums

[ A+ ] /[ A- ]

Foto no edamkopa.lv Rudenīgi zeltainais puķkāpostu sacepums derēs gan vieglai pusdienu maltītei, gan vakariņu galdam.

Recepte

Puķkāpostu sacepums

Agate Gavare

Puķkāposts ir lielisks produkts ar ļoti vērtīgu sastāvu un apbrīnojamu garšas īpašību buķeti. To var lietot svaigā veidā, bet var arī vārīt un cept.

Šoreiz piedāvājam recepti, kā puķkāpostus viegli un ātri pārvērst rudenīgi zeltainā sacepumā, kas iederēsies gan vakariņu, gan vieglu pusdienu galdā.

Sastāvdaļas: 300 g puķkāpostu, 2 olas, 100 g krējuma, 200 g siera, 50 g sviesta, sāls.

Pagatavošana: Puķkāpostus sadala rozetēs un apmēram divas minūtes vāra ūdenī, kuram pievienota sāls, pēc tam nokāš. Pannā izkausē sviestu un puķkāpostu rozetes apbrūnina. Olas sakuļ kopā ar sāli un krējumu. Apceptos puķkāpostus liek cepamtraukā un pārlej ar sakulto olu un krējuma masu. Sieru sarīvē uz sakņu rīves un pārkaisa ar to puķkāpostus. Cepamtrauku liek līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes vai tik ilgi, līdz sacepuma virsma iegūst zeltainu nokrāsu, ieteic www.edamkopa.lv.

Lai labi garšo!

Laikrakstu “Ogres Vēstis Visiem” pērciet preses tirdzniecības vietās vai abonējiet!

Pasūtot “OVV” kopā ar “Laimīgo Programmu” – izdevīgāk!