Rabarberu siera kūka

[ A+ ] /[ A- ]

Recepte

Rabarberu siera kūka

Agate Gavare

Tagad, kad rabarberi zaļo ar pilnu jaudu, bet pēc pāris nedēļām arī pašu audzētās zemenes būs kļuvušas par mūsu ikdienu, īstais laiks apgūt kādu jaunu recepti, piemēram, Zanes Kalniņas piedāvāto ceptās rabarberu siera kūkas pagatavošanas instrukciju.

Kūkas pamatnei pamatnei būs nepieciešami «Gullon» bezcukura cepumi (130 g) un 20 g kokoseļļas. Pašai kūkai – 300 g rabarberu, viena kārbiņa iebiezinātā piena (bez cukura), viena kārbiņa 7 % pīrāgu biezpiena (var arī «Philadelphia light» – 2 gb.), trīs olu dzeltenumi, 100 g eritreola, viena laima miza, viena laima sula. Dekorēšanai – mandeļu vai kokosa skaidas, ogas, piparmētras.

Pagatavošana: Cepumus sadrupina (Zane to darot ar kartupeļu stampiņu), pievieno izkausētu eļļu, visu samaisa, izlīdzina tortes formas pamatnē, uz piecām minūtēm ieliek 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī. Pa to laiku nomizo un sagriež rabarberus, apkaisa ar vienu ēdamkaroti eritreola. Kūkas pamatni izņem no cepeškrāsns, uzber tai rabarberus. Olu dzeltenumus sakuļ ar 80-100 g eritreola, pievieno biezpienu un kondensēto pienu, liek tālāk cepties. Pēc 40 minūtēm izņem kūku no cepeškrāns, uzber mandeļu skaidas, cepeškrāsni noregulē uz 200 grādiem un pacep vēl 20 minūtes.

Kūku atdzesē istabas temperatūrā, pēc tam ieliek ledusskapī. Pirms pasniegšanas izdekorē ar zemenēm vai citām ogām un piparmētrām.

Lai labi garšo!

Laikrakstu “Ogres Vēstis Visiem” pērciet preses tirdzniecības vietās vai abonējiet!

Pasūtot “OVV” kopā ar “Laimīgo Programmu” – izdevīgāk!