Recepte – Pikantās bietes ziemai

[ A+ ] /[ A- ]

Foto no edamkopa.lv Ja jums ir bietes, pusotras stundas laikā varēsiet tās iemarinēt tā, lai vitamīniem bagāto produktu var baudīt visu ziemu.

Recepte

Pikantās bietes ziemai

Agate Gavare

Ja bietes izaudzētas un novāktas, ir laiks padomāt, kā tās sagatavot tā, lai varētu lietot uzturā visu ziemu. Viens no lieliskiem variantiem – recepte, ar kuras palīdzību bietes sapildīt burciņās un iemarinēt. Būs garšīgi!

Sastāvdaļas: bietes – 2 kg, tomāti – 750 g, sīpoli – 250 g, saldie pipari – 250 g, ķiploki – 100 g, cukurs – 100 g, sāls – 30 g, 9% etiķis – 75 ml, augu eļļa – 250 ml.

Pagatavošana: Bietes sarīvē, tomātus sagriež ripās, piparus un sīpolus – pusgredzenos, ķiploku izspiež ķiploku spiedē. Sīpolus liek karstā eļļā un mazliet pasutina, tad pievieno tomātus un sutina vēl piecas minūtes. Pieliek piparus un bietes, turpina karsēt. Pielej etiķi, samaisa, pieliek sāli un cukuru. Masu sautē 40 minūtes. Tad pievieno ķiploku, vēlreiz samaisa un liek izkarsētās burkās. Burkas aizskrūvē, apgāž ar vākiem uz leju un sasedz, lai atdziest, ieteic www.edamkopa.lv.

Lai labi garšo!

Laikrakstu “Ogres Vēstis Visiem” pērciet preses tirdzniecības vietās vai abonējiet!

Pasūtot “OVV” kopā ar “Laimīgo Programmu” – izdevīgāk!