Receptes

[ A+ ] /[ A- ]

Rīsu plācenīši ar sēnēm

Sālsūdenī izvāra rīsus, klāt liekot taukvielas, sēnes, garšvielas.

Masu atdzesē, pievieno olas, pierīvē sieru, visu samaisa. Pievieno mazliet miltus un vēlreiz samaisa. Jā plācenīšus vēlamies gaisīgākus, reizē ar miltiem pievienojam 0,5 – 1 tējkaroti cepampulvera (daudzums atkarīgs no mīklas daudzuma).

Cepam uz sakarsētas pannas taukvielās, kā plācenīšus. Maigi un gardi – gan silti, gan uzsildīti kopā ar skāba krējuma mērci.

Gardie ķirbju salāti

Apmēram 2 kg ķirbja, 1 kg paprikas (vislabāk sarkanās), 1 ķiploka galviņa, 0,5 l burciņa tomātu mērces, 1 glāze eļļas, 1 glāze cukura, 100 g etiķa, 2 ēdamkarotes sāls.

Visas sastāvdaļas samaisa (izņemot etiķi). Liek sautēties. Sautē apmēram stundu, kamēr ķirbji paliek caurspīdīgi. Beigās pievieno etiķi, vēl mazliet pasautē.

Karstu (bez pasterizēšanas) pilda burkās. Var uzglabāt ledusskapī vai pagrabā.

Ļoti labi piesien dūšu – gan kopā ar gaļas, gan zivju ēdieniem, gan arī vienkārši tāpat – kā uzkoda.