Suntažnieces Ilzes Knutovas jaunievedums gurķošanā

[ A+ ] /[ A- ]

Šā gada gurķu raža man ir šāda tāda, bet tāpēc jau nemetīšu krūmos! Šī recepte man ieskrēja galvā, ieraugot zem ābeles Antonovkas ābolus.

Gurķus sagriezu samērā vienādos gabaliņos. Salasīju ābolus un sašķēlēju virtuves kombainā. Tad katlā ar āboliem ielēju 2 litrus ūdens, iebēru 2 ēdamkarotes ar kaudzi cukuru, 2 ēdamkarotes sāls, garšvielas pēc izvēles marinētiem gurķiem un pavārīju piecas minūtes. Tad iemetu gurķus un karsēju, kamēr tie maina krāsu, un burkās iekšā! Burciņas aizvākoju un saliku uz mutes, lai neizrunājas. Un tūdaļ arī siltu segu virsū, līdz no rīta gaiļi dziedās.

Visa gudrība ir tā, ka šeit nav pilītes etiķa, un šķidrums negaršo pēc ābolu ķīseļa, bet pēc maigas marinādes. Ir jau bijušas degustatores un atzinušas par garšīgu.