Veģetārais rasols

[ A+ ] /[ A- ]

Recepte

Veģetārais rasols

Agate Gavare

Veģetārais rasols ir sātīgi un garšīgi salāti, kas pagatavojami samērā vienkārši, bet iepriecinās katru, kas tos baudīs. Šāds ēdiens īpaši noderīgs viesu pacienāšanai var izrādīties tad, ja pie jums ciemosies kāds vegāns vai veģetārietis.

Sastāvdaļas: 2 vidēji lieli kartupeļi, 1-2 marinēti gurķi, 1/3 svaiga garā gurķa, 1 burkāns, 5 ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu. Mērcei: 5 ēdamkarotes vegānās majonēzes vai, piemēram, «Cento», «Gavēņa», sojas majonēzes u.tml., 1 tējkarote augu eļļas, 1 tējkarote etiķa, sula no 1/3 citrona, 1 tējkarote sinepju, 1 sīki sasmalcināts sīpols (pēc vēlēšanās), 1 sīki sasmalcināta vai caur spiedi izspiesta daiviņa ķiploka, naža gals mārrutku, melnā sāls, pipari, šķipsniņa cukura, sīki sagrieztas dilles (pēc vēlēšanās).

Pagatavošana: Sajauc mērces sastāvdaļas un liek ledusskapī ievilkties. Novāra kartupeļus un burkānu, atdzesē tos. Abu veidu gurķus, kartupeļus, burkānus sagriež nelielos kubiņos. Pievieno zirnīšus. Visu samaisa ar mērci. Ja mērce iznākusi par biezu, to var pašķaidīt ar gurķu marinādi, ieteic www.vegetarisms.lv.

Laikrakstu “Ogres Vēstis Visiem” pērciet preses tirdzniecības vietās vai abonējiet!

Pasūtot “OVV” kopā ar “Laimīgo Programmu” – izdevīgāk!