POLICIJA INFORMĒ

Jaunākie Valsts policijā un Ogres novada pašvaldības policijā reģistrētie notikumi.

VALSTS POLICIJA INFORMĒ

Nesamaksā par degvielu

6. maijā degvielas uzpildes stacijā Ogrē, Rīgas ielā, automašīnā «Opel Meriva» iepildīta degviela 43 eiro vērtībā un vadītājs aizbraucis, par to nesamaksājot. Policijas darbinieki noskaidro notikušā apstākļus.

Šķērso sliedes neparedzētā vietā

8. maijā divas personas Ogrē, Upes prospektā, šķērsoja dzelzceļa sliedes tam neparedzētā vietā. Abām personām izteikts brīdinājums, un abos gadījumos uzsākts administratīvais process.

Nozog velosipēdu

7. maijā konstatēts, ka Ogrē, Brīvības ielā, kopā ar drošības trosi nozagts 300 eiro vērts velosipēds «Botitecchie 310». Uzsākts kriminālprocess.

Nepārreģistrē gāzes ieroci

Saņemta informācija, ka 12 personas Ogrē, Brīvības ielā, kā arī viena Taurupē līdz pagājušā gada 14. septembrim nebija vērsušās Valsts policijā, lai saņemtu glabāšanas, nēsāšanas vai kolekcijas atļauju sev reģistrētajam gāzes ierocim, nav to pārreģistrējušas citai personai, kurai ir attiecīgā atļauja, realizējušas ar ieroču komersanta starpniecību vai nodevušas Valsts policijai. Visos gadījumos uzsākts administratīvais process.

Pārskaita naudu uz citu kontu

Saņemta informācija, ka 5. maijā J. Ogrē, Mālkalnes prospektā, pazaudēja savu bankas karti, ar kuru vēlāk veikti finanšu darījumi un ieskaitīta nauda D. kontā. Uzsākts kriminālprocess.

Nozog dokumentus

7. maijā Tomes pagastā konstatēts, ka personai no rokassomiņas nozagti dokumenti un nauda. Policijas darbinieki noskaidro notikušā apstākļus.

Konfliktē garāžu kooperatīvos

7. maijā garāžu kooperatīvā Ogrē, Sīļu ielā, notika konflikts starp zemes un garāžu īpašniekiem. Šajā pašā dienā noticis arī konflikts starp zemes īpašnieku un garāžu īpašniekiem garāžu kooperatīvā Ogrē, Celtnieku ielā, kur R. konstatēja arī, ka garāžai uzlauztas durvis. Abos gadījumos policijas darbinieki noskaidro notikušā apstākļus.

PAŠVALDĪBAS POLICIJA INFORMĒ

Uz ceļa noliek akmeni

Saņemta informācija, ka 7. maijā Lielvārdē, Dievukalna ielā, uz ceļa uzvelts akmens, daļēji aizsprostojot ceļu, kā rezultātā tiek traucēta ceļu satiksmes kustība. Ierodoties izsaukuma adresē, konstatēts, ka uz pašvaldības ceļa braucamās daļas izvietoti dažādi šķēršļi – liela izmēra akmens, divi mietiņi ar uzrakstu «Privātīpašums» un viens mietiņš pie akmens. Būvvaldē noskaidrots, ka šķēršļi uz pašvaldības ceļa izvietoti bez pašvaldības saskaņojuma un, iespējams, to izdarījis viens no vietējiem iedzīvotājiem. Sastapt viņu mājās likumsargiem tobrīd neizdevās. Uzsākts administratīvais process.

Kaimiņiene aiznaglo logus...

7. maijā saņemta informācija, ka Lielvārdē, Rembates ielā, kaimiņiene koplietošanas kāpņutelpā aiznaglojusi logu. Turklāt, kā informēja iedzīvotāji, tas ir jau otrais gadījums. Ierodoties norādītajā adresē, likumsargi sastapa sievieti, kura skaidroja, ka viņas kaimiņiene, 1956. gadā dzimusi sieviete, bez mājas iedzīvotāju saskaņošanas ir aizskrūvējusi logu. Apskatot mājas kāpņu telpu, konstatēts, ka logs ir aizskrūvēts. Uz vietas noskaidrots, ka mājai nav izveidota biedrība, nav ievēlēts mājas vecākais, kā arī mājai nav apsaimniekotāja. Izsaucējai paskaidrots, ka šis gadījums nav Pašvaldības policijas kompetencē un ar iesniegumu būtu jāvēršas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, jo, iespējams, ir pārkāpti uguns drošības noteikumi. Likumsargi sastapa arī potenciālo pārkāpēju, ar kuru izrunājoties, panākta vienošanās, ka viņa tuvākajā laikā loga rūti atskrūvēs.

Agresīvs saimnieks un suns

6. maijā saņemta informācija, ka Ogrē kolēģiem no Valsts policijas nepieciešama palīdzība saistībā ar kādu agresīvu vīrieti. Ierodoties norādītajā adresē, sagaidīja Valsts policijas darbinieki, kuri paskaidroja, ka adresē noticis ģimenes konflikts un tiek rakstīts lēmums par agresīvās personas nošķiršanu, taču mājā atrodas ne vien agresīvs vīrietis, bet arī liela auguma suns. Skandālistam izskaidrota lēmuma būtība, uz ko viņš reaģēja agresīvi, bet pēc veiktajām pārrunām vīrietis tomēr piekrita doties projām, paņemot līdzi arī suni.

Lamā kaimiņieni rupjiem vārdiem

6. maijā saņemta informācija, ka Lielvārdē, Zvaigžņu ielā, kaimiņš piebraucis pie izsaucējas mājas, atvēris logu un ar rupjiem vārdiem skaļi apsaukājis sievieti. Ierodoties norādītajā adresē, likumsargi sastapa izsaucēju, kura paskaidroja, ka viņas kaimiņš regulāri braucot gar māju, apstājoties, nobļaujoties un aizbraucot. Sieviete jūtoties apdraudēta un baidoties, ka viņas kaimiņš kādu dienu varot uzbrukt. Sievietei ieteikts vērsties ar iesniegumu Valsts policijā. Apsekota kaimiņa adrese. Vīrietis skaidroja, ka viņam savukārt esot pretenzijas pret kaimiņieni, kura viņu izsekojot un filmējot. Arī vīrietis solīja vērsties ar iesniegumu Valsts policijā. Abiem kaimiņiem ieteikts nekomunicēt un nekonfliktēt.

Neievēro luksofora signālu

6. maijā, patrulējot Ogres novadā, policisti Tīnūžu pagastā pamanīja automašīnu «Chrusler», kuras vadītājs, braucot pa autoceļu Ikšķile–Ropaži–Inčukalns virzienā no autoceļa P5 Ulbroka–Ogre uz autoceļu P4 Rīga–Ērgļi, vietā, kur notiek ceļu remontdarbi un satiksmi regulē ar luksoforu palīdzību, turpināja ceļu brīdī, kad luksoforā dega aizliedzošais signāls. Izmantojot operatīvā transportlīdzekļa speciālos gaismas un skaņas signālus, pārkāpējs apturēts. 1981. gadā dzimušajam autovadītājam izskaidrota pārkāpuma būtība un uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Braucējs no rakstiska paskaidrojuma atteicās, savu vainu atzina un nožēloja. Par izdarīto pārkāpumu viņam var piemērot sešas naudas soda vienības jeb 30 eiro.

Ciemiņš izguļas kāpņutelpā

6. maijā saņemta informācija, ka ēkā Ogrē, Grīvas prospektā, atrodas guļoša persona. Apsekojot norādīto adresi, sastapts vīrietis, kurš paskaidroja, ka esot atnācis pie paziņas, kurš neesot laidis viņu iekšā, un tāpēc arī ciemiņš aizmidzis nama kāpņu telpā. Ar ciemiņu veiktas pārrunas, un viņš devās prom.

Konfliktē ar potenciālo ārzemju znotu

5. maijā saņemta informācija, ka Rembatē notiek konflikts starp znotu, kurš ir alkohola reibumā, un viņa sievas māti. Ierodoties minētajā adresē, sastapta izsaucēja, kura paskaidroja, ka ciemos no Lielbritānijas atbraukusi meita ar draugu, kurš ir anglis. Meitas draugs par daudz iedzēris un palicis agresīvs – sācis skaļi klaigāt un draudējis. Policijas ierašanās brīdī vīrietis jau bija apgūlies gultā un nekādu agresiju neizrādīja. Izsaucēja iesniegumu rakstīt atteicās. Ar vīrieti veiktas pārrunas, un viņš atvainojās par savu uzvedību.

Grib pasēdēt zālītē

5. maijā saņemta informācija, ka Ogrē, Ausekļa ielā, atrodas persona alkohola reibumā, kura nespēj pastāvīgi pārvietoties. Ierodoties minētajā adresē, pamanīts vīrietis, kurš sēdēja zālītē. Persona bija nelielā alkohola reibumā un paskaidroja, ka vienkārši vēlējies baudīt pavasari un pasēdēt zālītē. Ar vīrieti veiktas pārrunas, un viņš devās mājās.

Citi raksti « ESAM KLĀT

Ziņas

Viedokļi

Lasāmgabali

Sludinājumi